top of page

Είναι όλα σχετικά με το χρώμα!



Γιορτάζοντας τη διεθνή ημέρα χρωμάτων

21 Μαρτίου


Πρόκειται να γίνει πολύ ελαφρύτερο και φωτεινότερο. Ναι, είναι η Άνοιξη της ισημερίας εδώ στο Βόρειο Ημισφαίριο, αλλά από το 2009 υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να αναγνωρίσετε στις 21 Μαρτίου, και αυτή είναι η Διεθνής Ημέρα Χρώματος (ICD)


Είναι μια μέρα για να γιορτάσουμε αυτό το όμορφο, εμπνευσμένο, μαγικό πράγμα που ονομάζεται χρώμα και τι πράγμα είναι. Το χρώμα μας εμπνέει, μας ηρεμεί και σίγουρα γνωρίζουμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο στις επιλογές αγοράς μας.


Όταν κάποιος λέει, "Θέλω να δουλέψω με το χρώμα", τους ρωτώ με ποια περιοχή χρώματος θέλετε να εργαστείτε; Η απεραντοσύνη και η επιλογή μιας καριέρας στο χρώμα είναι τόσο μεγάλη και τόσο μοναδική όσο το ίδιο το φάσμα.


Για να προωθήσω τα όρια του πεδίου εμπειρογνωμοσύνης μου, ζήτησα από τέσσερις φίλους και συναδέλφους που εργάζονται με χρώμα να μοιραστούν λίγο για το τι κάνουν.


Η μόδα, οι εσωτερικοί χώροι, η δόνηση και η ευεξία, είναι όλοι οι τομείς με τους οποίους γοητεύω, οπότε τι καλύτερο χρόνο να μοιραστώ αυτή τη γοητεία από ό, τι στη Διεθνή Ημέρα Χρώματος.


Μόδα

Όταν συνειδητοποίησα ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Πορτογαλία, δεν ήμουν αυτό που θα αποκαλούσατε ευχαριστημένο από την ιδέα. Ωστόσο, όσο αντιστάθηκα, ήξερα ότι ήρθε η ώρα. Είχα τη νέα μου διεύθυνση αλλά δεν ήξερα τον ταχυδρομικό κώδικα, οπότε η Google τον έψαξε.


Με μεγάλη έκπληξη και έκπληξη, που αναφέρονται στους χάρτες Google δίπλα στο νέο μου σπίτι, σύντομα θα γίνω γείτονας, «Color Analyst, Sarah Morgan-Birch». Όταν είδα το χρώμα, ήξερα ότι όλα θα ήταν εντάξει, έμαθα όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν εμφανίστηκε το χρώμα με οδήγησε στο σωστό δρόμο.


Μετά τις αρχικές εισαγωγές και τις επόμενες εβδομάδες και μήνες περάσαμε ώρες μιλώντας χρώμα, χρώμα και ακόμα περισσότερο χρώμα. Η ειδικότητα της Σάρα ήταν η Ανάλυση Χρώματος και, όπως ανακάλυψα, αφορούσε πολύ περισσότερα από το να βρω σε ποια εποχή ανήκετε.


Να τι λέει η Σάρα.


Κοίτα με στα μάτια..
















Γεια σας και καλώς ήρθατε στη Διεθνή Ημέρα Χρώματος. Ο Μάρκ μου ζήτησε να γράψω μερικές παραγράφους, οπότε, ως πρακτική ψυχή, ήθελα να δώσω όσο περισσότερη αξία σε αυτόν τον χώρο.


Δούλεψα ως προσωπικός αναλυτής χρωμάτων για 17 χρόνια και η υπερδύναμη μου είναι να στραφώ για λίγο σε κάποιον και να του πω τα «καλύτερα» χρώματα. Αν μπορώ να φτάσω αρκετά κοντά, κοιτάζω βαθιά τα μάτια τους - αποκαλύπτουν τόσες ενδείξεις για το ποια χρώματα ταιριάζουν.


Και αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας! Απλώς τραβήξτε μια φωτογραφία ή το μάτι σας και, στη συνέχεια, μεγεθύνετε έως ότου τα χρώματα της ίριδας σας να εμφανιστούν pixelated. Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα ταιριάξετε αυτά τα χρώματα εάν μεταφραστούν σε ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα.


Και είναι πολύ πιο λεπτομερές από απλώς «μπλε» ή «καφέ». Για παράδειγμα, το μπλε μάτι στα δεξιά έχει μαλακά, μεσαίου τόνου κηλίδες από θαλάσσιο πράσινο, λιλά, απαλό ναυτικό και γκρι.


Το μπλε μάτι στα αριστερά είναι πολύ πιο φωτεινό, με ζεστούς τόνους χρυσού, μαύρου, κιρκίρι, τιρκουάζ και βαθύ πράσινο. Το δεξί μάτι είναι δροσερό (δηλαδή ασημένια κοσμήματα) και το αριστερό μάτι είναι ζεστό (χρυσά κοσμήματα).


Εάν θέλετε να ολοκληρώσετε την εικόνα, φορέστε τις πιο ελαφριές και πιο σκούρες αποχρώσεις των μαλλιών σας και θα εμφανιστεί αμέσως συνεκτική και τραβηγμένη. Υπάρχουν πολλά περισσότερα χρώματα σε ένα προσωπικό φάσμα, αλλά τα χρώματα των ματιών και των μαλλιών σας παρέχουν στοιχεία για τα δομικά στοιχεία της ντουλάπας σας. "


Ακολουθήστε τη Sarah στο Instagram @sarahmorganbirch


εσωτερικοί χώροι

Πάντα είχα την αγάπη για τους εσωτερικούς χώρους, μια από τις αγαπημένες μου στιγμές της ημέρας είναι όταν σκοτεινιάζει, αλλά δεν είναι αρκετά σκοτεινή για να κλείσει τις κουρτίνες, αλλά σίγουρα χρειάζεται κάποια μορφή φωτισμού. Ναι, είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που απολαμβάνει να βλέπει πώς οι άνθρωποι έβαλαν τα σπίτια τους μαζί ρίχνοντας μια ματιά στις ανοιχτές κουρτίνες καθώς περπατάω.


Με τα χρόνια είχα την τιμή και το προνόμιο να μείνω και να επισκεφτώ μερικά πολύ εντυπωσιακά σπίτια και σπίτια σε όλο τον κόσμο, από μικρές καλύβες έως αρχοντικά σπίτια και παλάτια και όλα όσα ενδιάμεσα. Η ομοιότητα είναι πάντα η παρουσία χρώματος, είτε πρόκειται για τοίχους, αντικείμενα, έπιπλα και έργα τέχνης, και με το χρώμα, συμπεριλαμβάνω και μαύρο και άσπρο.


Μόλις πρόσφατα ανακάλυψα τα πλούσια χρώματα κοσμημάτων και τα βελούδινα πολυτελή υφάσματα στο έργο του σχεδιαστή κλωστοϋφαντουργίας Leila Vibert-Stokes.


Να τι είπε η Leila.

"Δεν πρόκειται ποτέ για χρώμα με σχέδιο κλωστοϋφαντουργίας - είναι πάντα για χρώματα. Συγκεκριμένα, οι προσεκτικοί τρόποι με τους οποίους συνδυάζονται, επιλέγονται για να παίζουν μεταξύ τους. Η επιλογή ενός συνόλου χρωμάτων για εργασία είναι μόνο η αρχή - πόσο το καθένα θα χρησιμοποιήσετε; Θα είναι το χρώμα του φόντου ή ένα μικρό highlight; Ποια χρώματα θα είναι δίπλα; Είναι αυτό που θα περίμενε κανείς ή θα εκπλήσσει; Και πάνω απ 'όλα - ποια συναισθήματα θέλετε να προκαλέσετε; Το Navy μπορεί να θεωρηθεί ως παραδοσιακό και ευγενικό όταν συνδυάζεται με κρέμα, αλλά όταν χρησιμοποιείται δίπλα σε τολμηρά, φωτεινά μαξιλάρια όπως έχω σε αυτό το σουτ γίνεται πολυτελές, σαν κόσμημα, πλούσιο και επιβλητικό.


Το χρώμα είναι τόσο προκλητικό, προσωπικό και συναισθηματικό που είναι ο τέλειος τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας να αισθάνεται χαρούμενο και φιλόξενο. Μπορεί να αλλάξει εντελώς την αίσθηση του δωματίου με μια απλή πινελιά χρώματος ή σετ μαξιλαριών. Για να ανυψώσει το σπίτι σας το χρώμα, πρέπει πάνω απ 'όλα να αισθάνεται προσωπικό. Αυτό που με κάνει να νιώθω χαρούμενος και χαρούμενος μπορεί να φαίνεται στην κορυφή και να τονίζει τον μινιμαλιστή. Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη των αντικειμένων από τα οποία περιβάλλετε. μια κουβέρτα με πλούσιους και πλούσιους τόνους φέρνει την αίγλη σε ένα τηλεοπτικό βράδυ και ένα όμορφο έργο τέχνης που σας μιλάει ανυψώνει πνεύματα κάθε φορά που περπατάτε. Ένας από τους αγαπημένους μου πελάτες το συνοψίζει τέλεια - «Λατρεύω τα σχέδιά σας Leila. με κάνουν πάντα να χαμογελάω ». Τι άλλο θα μπορούσατε να ζητήσετε από το σπίτι σας; "


Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα στο www.leila-vibert-stokes.com


Δονητική θεραπεία με ήχο

Γνώρισα τη Nicola πριν από μερικά χρόνια όταν εργαζόμουν στο Ισπανικό Costa del Sol. Όταν συναντηθήκαμε, η Νικόλα μου δίδαξε τους ήχους φωνήεν για καθένα από τα τσάκρα, τα οποία χρησιμοποιώ ακόμα μερικές φορές σήμερα. Τονίζοντας αυτούς τους ήχους φαίνεται να συνδέονται, να γειώνουν και να με ισορροπούν όλα ταυτόχρονα. Η Nicola ακολούθησε αργότερα το εκπαιδευτικό μου πρόγραμμα Color PsychoDynamics για να εμβαθύνει περαιτέρω τις ήδη τεράστιες γνώσεις και την εμπειρία της στο χρώμα ως ζωντανή ενέργεια.


Ζώντας τώρα στο Αλγκάρβε, ζήτησα από τη Νικόλα να γράψει κάτι σε σχέση με το χρώμα και τον ήχο.

Να τι είπε;


«Ο ήχος και το χρώμα είναι άρρηκτα υφασμένα μεταξύ τους και μπορούν να μετρηθούν και οι δύο σε συχνότητες. Το φως είναι ο ταχύτερος ταξιδιώτης και το βρίσκω ενδιαφέρον ότι η ταχύτητα του ήχου είναι ταχύτερη μέσω του νερού παρά μέσω του αέρα. Η συναισθησία είναι μια αντίληψη που έχουν ορισμένοι άνθρωποι, όπου μπορούν να ακούσουν μουσική και να δουν χρώματα. Αυτό σημαίνει ότι βιώνετε μια αίσθηση μέσω της άλλης.


Τόσο ο ήχος όσο και το χρώμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επούλωση καθώς λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, βοηθώντας στην εξισορρόπηση και την απομάκρυνση των μπλοκαρισμάτων και την αναπλήρωση των ενεργητικών και φυσικών σωμάτων. Στη δουλειά μου ως θεραπευτής ήχου, χρησιμοποιώ κυρίως κρυστάλλινα μπολ αλχημείας από Crystaltones. Κατασκευάζονται με καθαρό χαλαζία 99,99% συν άλλους πολύτιμους λίθους και μέταλλα. Περιέχουν τόσο τη συχνότητα όσο και τις πληροφορίες των διαφόρων κρυστάλλων και επίσης τις συχνότητες χρώματος. Όλα αυτά είναι υφασμένα μαζί με ήχο, έχοντας έτσι πολλά ευεργετικά αποτελέσματα.


Ο Rudolf Steiner είπε ότι όταν κοιμόμαστε τη νύχτα, ταξιδεύουμε σε μια διάσταση που αποτελείται από δονήσεις τόσο χρώματος όσο και ήχου. Αυτός είναι ο λόγος που όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν μια συνεδρία θεραπείας με κρυστάλλινα μπολ αλχημείας, συχνά αισθάνονται ότι πηγαίνουν σε ένα μέρος που είναι ήδη πολύ οικείο σε αυτούς. Επομένως, αυτή η γέφυρα ουράνιων τόξων χρωμάτων και ήχων μπορεί να συμβάλει στη σύνδεση της πραγματικότητας της ημέρας μας με τις διαστάσεις των ονείρων μας, δίνοντάς μας μια βαθύτερη αίσθηση ολότητας και ενότητας.


Οι καθαροί τόνοι των κρυστάλλων μπολ και άλλα όργανα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του ήχου, όπως η φωνή, ρίχνουν οκτάβες αρμονικών ή τόνων, όπως ακριβώς το καθαρό λευκό φως θα κατακερματιστεί σε χρώματα του ουράνιου τόξου. Εδώ μπορεί να γίνει αισθητή η μαγεία. "


Ο ιστότοπος της Nicola www.soundsmagical.com


Ευεξία

Σε ένα από τα πρώτα μου ταξίδια στο Ντουμπάι, ήρθα σε επαφή με ενθουσιασμό από μια κυρία που είχε εγγραφεί σε ένα από τα εργαστήριά μου. Μου είπε ότι αγαπούσε επίσης το χρώμα και δούλεψε συνδυάζοντας το χρώμα και το άρωμα. Είμαι πάντα ενθουσιασμένος και ενθουσιασμένος που συναντώ ανθρώπους που μοιράζονται μια αγάπη για το χρώμα, ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για κάτι που συνήθως δεν σκέφτεστε να συνδυάσετε.


Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα μυρίζει το χρώμα;


Λοιπόν, η Shahida Siddique το έκανε και το έκανε εδώ και αρκετά χρόνια, γιατί είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Altearah Bio Emotive Cosmetics. Η Altearah bio έχει αναπτύξει μια προσαρμοσμένη μέθοδο θεραπείας που βασίζεται στις αρετές της αρωματοθεραπείας, της οσφοθεραπείας και της χρωματοθεραπείας. Αποτελούμενο από 100% φυσικά αιθέρια έλαια, τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα διατίθενται σε 14 πολύχρωμα συναισθήματα, 14 εξαιρετικά δραστικές και εμπνευσμένες θεραπείες για το σώμα και το μυαλό.


Υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη για τη χρήση της ακριβούς ποσότητας και του συνδυασμού των βιολογικών αιθέριων ελαίων, μερικά από τα οποία παράγονται τοπικά στο Altearah Bio HQ στη Νότια Γαλλία, για να δημιουργήσουν αρώματα που στέλνουν τις αισθήσεις σας σε θεϊκή έκσταση. Κάθε ένα από τα μοναδικά μείγματα εξισώνει κραδασμούς και οπτικά με τα 14 χρώματα που χρησιμοποιούνται στην επιλογή Altearah Bio.


Το χρώμα δεν μύριζε ποτέ τόσο καλά!


Πάρτε το κουίζ στον ιστότοπο για να μάθετε ποιο χρώμα χρειάζεστε τώρα www.altearah.ae

Ελέγξτε επίσης τον κύριο ιστότοπο www.altearah.com


Σας ευχαριστώ Sarah, Leila, Nicola και Shahida που μοιραστήκατε τη δική σας αγάπη για το χρώμα.


Χρώμα, αυτή η μέρα είναι η ημέρα σας, μια μέρα για να γιορτάσετε και να αναγνωρίσετε τη μαγεία και τη χαρά που είστε και όλα όσα φέρνετε στη ζωή μας.


Σας τιμούμε και σας ευχαριστούμε που υπενθυμίζετε ότι είστε πάντα εκεί, πάντα έτοιμοι να υποστηρίξετε και να εξυπηρετήσετε, ωστόσο θέλουμε να είστε.


Χρώμα, ευχαριστώ.

Επιτρέψτε μου, O επιτρέψτε μου να λούσω την ψυχή μου με χρώματα.

άσε με να καταπιώ το ηλιοβασίλεμα και να πιω το ουράνιο τόξο. "

Khalil Gibran


Καλή Διεθνής Ημέρα Χρώματος,


Μέχρι πρόσφατα,



2 views0 comments

Comments


bottom of page