top of page

Her şey renkle ilgili!



Uluslararası Renk Günü'nü Kutlamak

21 Mart


Çok daha hafif ve parlak hale gelmek üzere. Evet, Kuzey Yarımküre'de Bahar Ekinoksu ama 2009'dan beri 21 Mart'ta kabul edilmesi gereken bir şey daha var ve o da Uluslararası Renk Günü (ICD)


Renk denilen bu güzel, ilham verici, büyülü şeyi ve bunun ne işe yaradığını kutlamak için bir gün. Renk bize ilham veriyor, bizi sakinleştiriyor ve satın alma seçimlerimizde büyük bir rolü olduğunu biliyoruz.


Biri “renkle çalışmak istiyorum” dediğinde, hangi renk alanıyla çalışmak istersin diye soruyorum. Renkli bir kariyerin genişliği ve seçimi, spektrumun kendisi kadar geniş ve benzersizdir.


Kendi uzmanlık alanımın sınırlarını zorlamak için, renkle çalışan dört arkadaş ve meslektaşımdan ne yaptıkları hakkında biraz bilgi vermelerini istedim.


Moda, İç Mekanlar, Titreşimsel şifa ve Refah, büyülendiğim alanlardır, bu yüzden bu büyüyü paylaşmak için Uluslararası Renk Günü'nden daha iyi bir zaman olabilir.


Moda

Portekiz'den Birleşik Krallık'a geri dönme zamanının geldiğini fark ettiğimde, bu fikir beni memnun etmemişti. Ancak ne kadar dirensem de zamanın geldiğini biliyordum. Yeni adresim vardı ama posta kodunu bilmiyordum, bu yüzden Google onu aradı.


Google haritalarında yeni evimin yanında listelenmiş olarak, yakında komşu olacağım, 'Renk Analisti Sarah Morgan-Birch' olması beni hem şaşırttı hem de şaşırttı. Rengi gördüğümde her şeyin yoluna gireceğini biliyordum, yıllar içinde, renk ortaya çıktığında beni doğru yola yönlendirdiğini öğrenmiştim.


İlk tanıtımlardan sonra ve önümüzdeki haftalar ve aylar boyunca renk, renk ve daha fazla renk konuşarak saatler harcadık. Sarah'nın uzmanlığı Renk Analiziydi ve keşfettiğim gibi, hangi mevsime ait olduğunuzu bulmaktan çok daha fazlasını içeriyordu.


İşte Sarah'nın söyleyecekleri;


Gözlerimin içine bak..
















“Merhaba ve Uluslararası Renk Günü'ne hoş geldiniz. Mark benden birkaç paragraf yazmamı istedi, bu yüzden pratik bir ruh olarak, o alana olabildiğince çok değer vermek istedim.


17 yıldır kişisel bir renk analisti olarak çalışıyorum ve süper gücüm birisine kısa bir bakış atıp onlara 'en iyi' renklerini söylemek. Yeterince yaklaşabilirsem, gözlerinin içine bakıyorum - hangi renklerin kendilerine uyduğuna dair pek çok ipucu veriyorlar.


Ve bu kendin için yapabileceğin bir şey! Bir fotoğraf veya gözünüzü çekin, ardından irisinizdeki renkler pikselli görünene kadar yakınlaştırın. Giyime, aksesuara ve takıya dönüştüğünde bu renklere çok yakışacağının garantisini verebilirim.


Ve sadece 'mavi' veya 'kahverengi'den çok daha ayrıntılı. Örneğin, sağdaki mavi göz, deniz yeşili, leylak, yumuşak lacivert ve grinin yumuşak, orta tonlu beneklerine sahiptir.


Soldaki mavi göz, altın, ten rengi, deniz mavisi, turkuaz ve koyu yeşilin sıcak tonlarıyla çok daha parlak. Sağ göz soğuk (yani gümüş takılar) ve sol göz sıcak (altın takılar).


Resmi tamamlamak istiyorsanız, saçınızın en açık ve en koyu tonlarını giyin, anında yapışık ve toplanmış görüneceksiniz. Kişisel bir yelpazede çok daha fazla renk var, ancak göz ve saç renginiz gardırobunuzun yapı taşlarına dair ipuçları veriyor.”


Sarah'ı Instagram'da takip edin @sarahmorganbirch


İç mekanlar

Her zaman bir iç mekan sevgim olmuştur, günün en sevdiğim zamanlarından biri, havanın kararmaya başladığı, ancak henüz perdeleri kapatacak kadar karanlık olmadığı, ancak kesinlikle bir tür aydınlatmanın açık olduğu zamandır. Evet, yürürken açık perdelerden rastgele bir bakış atarak insanların evlerini nasıl bir araya getirdiğini görmekten keyif alan insanlardan biriyim.


Yıllar boyunca, küçük kulübelerden görkemli evlere ve saraylara ve aradaki her şeye kadar, dünyanın dört bir yanındaki oldukça muhteşem evleri ve evleri ziyaret etme ve ziyaret etme onuruna ve ayrıcalığına sahip oldum. Ortak nokta, duvarlar, nesneler, mobilyalar ve sanat olsun, her zaman rengin varlığıdır ve renkle birlikte siyah ve beyazı da dahil ediyorum.


Kısa bir süre önce, tekstil tasarımcısı Leila Vibert-Stokes'un çalışmalarında zengin mücevher renklerini ve peluş zengin kumaşları keşfettim.


İşte Leila'nın söyledikleri;

"Tekstil tasarımında hiçbir zaman renkle ilgili değildir - her zaman renklerle ilgilidir. Spesifik olarak, dikkatli bir şekilde bir araya getirilmeleri, birbirleriyle oynamak için seçilmeleri. Üzerinde çalışılacak bir dizi renk seçmek sadece bir başlangıçtır - ne kadar Her birini kullanacaksınız? Arka plan rengi mi yoksa küçük bir vurgu mu olacak? Yanında hangi renk olacak? Beklediğiniz veya şaşırtıcı mı? Ve hepsinden önemlisi - hangi duyguları uyandırmak istiyorsunuz? krema ile eşleştirildiğinde geleneksel ve ağırbaşlı, ancak bu çekimdeki gibi cesur, parlak yastıkların yanında kullanıldığında gösterişli, mücevher gibi, zengin ve hoşgörülü oluyor.


Renk o kadar çağrıştırıcı, kişisel ve duygusaldır ki, evinizi neşeli ve misafirperver hissettirmenin mükemmel bir yoludur. Basit bir boya sıçraması veya minder seti ile odanın hissini tamamen değiştirebilir. Rengin evinizi canlandırması için her şeyden önce kişisel hissettirmesi gerekir. Beni mutlu ve neşeli hissettiren şey, bir minimalist için abartılı ve stresli görünebilir. Etrafınızdaki nesnelerin gücünü asla küçümsemeyin; zengin ve gösterişli tonlarda bir battaniye, bir TV akşamına cazibe katıyor ve sizi anlatan güzel bir sanat eseri, önünden her geçtiğinizde moralinizi yükseltiyor. Favori müşterilerimden biri bunu mükemmel bir şekilde özetliyor: “Tasarımlarına bayılıyorum Leila; beni her zaman gülümsetiyorlar”. Evinizden daha ne isteyebilirsiniz ki? "


Daha fazlasını www.leila-vibert-stokes.com adresinde keşfedebilirsiniz.


Ses ile Titreşimsel Şifa

Nicola ile birkaç yıl önce İspanyol Costa del Sol'da çalışırken tanıştım. Nicola ile tanıştığımızda bana bugün hala bazen kullandığım çakraların her biri için sesli harfleri öğretti. Bu sesleri tonlamak, beni aynı anda birbirine bağlıyor, topraklıyor ve dengeliyor gibi görünüyor. Nicola daha sonra, yaşayan bir enerji olarak renk konusundaki geniş bilgisini ve deneyimini daha da derinleştirmek için Renk Psikodinamiği eğitim kursumu aldı.


Şimdi Algarve'de yaşarken Nicola'dan yazmasını istedim. renk ve sesle ilgili bir şey.


İşte söylemesi gerekenler;


“Ses ve renk ayrılmaz bir şekilde birbirine dokunmuştur ve her ikisi de frekanslarla ölçülebilir. Işık en hızlı gezgindir ve ses hızının suda havadan daha hızlı olduğunu ilginç buluyorum. Sinestezi, bazı insanların sahip olduğu, müzik dinleyebildiği ve renkleri görebildiği bir algıdır. Bu, bir duyuyu başka bir duyu aracılığıyla deneyimlediğiniz anlamına gelir.


Hem ses hem de renk, benzer şekilde çalıştıkları için şifa için kullanılabilir, tıkanıklıkları dengelemeye ve temizlemeye ve enerjik ve fiziksel bedenleri yenilemeye yardımcı olur. Sesli bir şifacı olarak çalışmalarımda, çoğunlukla Crystaltones tarafından yapılan Alchemy kristal kaselerini kullanıyorum. Bunlar %99,99 berrak kuvars artı diğer değerli taşlar ve minerallerden yapılmıştır. Çeşitli kristallerin hem frekansını hem de bilgisini ve ayrıca renk frekanslarını içerirler. Bütün bunlar sesle birlikte dokunur, böylece birçok faydalı etkiye sahiptir.


Rudolf Steiner, gece uyuduğumuzda hem renk hem de ses titreşimlerinden oluşan bir boyuta seyahat ettiğimizi söyledi. Bu nedenle insanlar bir Simya kristal kase şifa seansı aldıklarında, genellikle zaten kendilerine çok tanıdık gelen bir yere gittiklerini hissederler. Bu nedenle, bu gökkuşağı renk ve ses köprüsü, gündüz gerçekliğimizi rüya zamanı boyutlarımıza bağlamaya yardımcı olabilir, bize daha derin bir bütünlük ve birlik duygusu verir.


Kristal kaselerin saf tonları ve ses gibi ses şifası için kullanılan diğer enstrümanlar, tıpkı saf beyaz ışığın gökkuşağı renklerine parçalanması gibi, armonik veya üst ton oktavlarını yayar. Sihrin gerçekten hissedilebildiği yer burası.”


Nicola'nın web sitesi www.soundsmagical.com


refah

Dubai'ye ilk seyahatlerimden birinde, atölyelerimden birine kaydolan bir bayan heyecanla benimle iletişime geçti. Bana kendisinin de bir renk aşkı olduğunu ve renk ve aromayı birleştirerek çalıştığını söyledi. Bir renk sevgisini paylaşan insanlarla tanıştığım için her zaman heyecanlı ve büyülenmişimdir, hatta normalde bir araya getirmeyi düşünmediğiniz bir şey olduğunda.


Hangi rengin nasıl kokacağını hiç düşündünüz mü?


Shahida Siddique, Altearah Bio Emotive Cosmetics'in sahibi ve başkanı olduğu için birkaç yıldır bunu yapıyordu ve yapıyor. Altearah bio, aromaterapi, olfaktoterapi ve renk terapisinin erdemlerine dayanan kişiye özel bir tedavi yöntemi geliştirmiştir. %100 doğal esansiyel yağlardan oluşan sertifikalı organik ürünler, beden ve zihin için 14 renkli duygu, 14 son derece aktif ve ilham verici tedavide mevcuttur.


Bazıları yerel olarak Güney Fransa'daki Altearah Bio HQ'da üretilen organik esansiyel yağların tam miktarını ve kombinasyonunu kullanarak duyularınızı ilahi bir coşkuya gönderen aromalar yaratmak için tam bir bilim vardır. Eşsiz karışımların her biri, Altearah Bio seçiminde kullanılan 14 renge titreşim ve görsel olarak eşittir.


Renk hiç bu kadar güzel kokmamıştı!


Şimdi hangi renge ihtiyacınız olduğunu öğrenmek için web sitesindeki testi yapın www.altearah.ae

Ayrıca www.altearah.com ana web sitesini de kontrol edin.


Kendi renk sevginizi paylaştığınız için Sarah, Leila, Nicola ve Shahida'ya teşekkür ederiz.


Renk, bu gün sizin gününüz, olduğunuz sihri ve sevinci ve hayatımıza getirdiğiniz her şeyi kutlamak ve tanımak için bir gün.


Her zaman orada olduğunuzu, her zaman destek olmaya ve olmanızı istediğimiz şekilde hizmet etmeye hazır olduğunuzu hatırlattığınız için sizi onurlandırıyor ve besliyoruz.


Renk, teşekkürler.

“Bırakın, ey ruhumu renklerle yıkamama izin verin;

gün batımını yutup gökkuşağını içmeme izin ver.”

Halil Cibran


Uluslararası Renk Günü kutlu olsun,


Yakın zamana kadar,



0 views0 comments

Comentários


bottom of page